Také milujete asijskou kuchyni? A v čínské restauraci si dáváte jako předkrm výborné závitky? Naučíme vás, jak si je můžete vyrobit doma sami.
Suroviny na 4 porce
½ kg mletého masa (nejlépe bůček)
2 vejce
1 mrkev
1 kedlubna
1 cibule
sůl (nebo glutasol)
sojová omáčka
pepř
Jidášovo ucho
rýžové nudle
rýžový papír
Postup
Houby přibližně na půl hodiny namočte, mezitím nadrobno nakrájejte cibulku, nastrouhejte zeleninu a spařte rýžové nudle a trochu je pokrájejte.
Vše dejte do misky, přidejte posekané houby, mleté maso, trochu sojové omáčky, sůl, pepř dle chuti ještě 1 celé vejce a z druhého jen žloutek a důkladně promíchejte, bílek z druhého vejce smícháme s troškou piva a použijeme na namáčení rýžového papíru.
Takto vzniklou směs zabalte do namočeného rýžového papíru, snažte se vytvořit jakési „psaníčko“ a dávejte pozor, aby se rýžové pláty neprotrhly. Závitky smažte na pánvi nebo ve fritovacím hrnci. Rolky se podávají teplé i studené, jako příloha se hodí zeleninové saláty nebo zelenina.