Pozdvihněte klasické perníčky na ještě lepší gastronomické dílo!
Suroviny na 1 dávku
30 g tuku Omegy
30 g tuku Omegy
15 g kakaa
200 g celozrnné pšeničné mouky
200 g jemně mleté žitné mouky
4 vajíčka
1 lžička perníkového koření
1 lžička sody bicarbony
mandle loupané
Postup
Mouky prosejeme s kořením, sodou a kakaem. Do prosáté mouky přidáme fruktózu, vejce a rozpuštěnou omegu a zpracujeme hladké těsto.
Dle vlastní chuti, lze případně přidat rozdrcené tabletky sacharinu. Těsto necháme cca 1 hod. v lednici odležet.
Po odležení vyválíme z těsta cca 5 mm vysokou placku, a vykrajujeme drobné tvary, které pokládáme na vymazaný plech.
Tvary potřeme rozšlehaným vajíčkem a zdobíme loupanými mandlemi, sezamovým semínkem, případně sušeným ovocem.