Vánoční štola potřebuje svůj čas, ale té s tvarohem postačí necelý týden.
Ingredience
250 g másla
50 g strouhaného kokosu
250 g plnotučného tvarohu
2 vejce
50 g rozinek
50 g sultánek
100 g kandovaného ovoce
500 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
100 g vlašských ořechů
1 kypřicí prášek
1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
1 vejce na potření
Postup
Mouku smícháme s cukrem, kypřicím práškem a kokosem, přidáme změklé máslo, 2 vejce a tvaroh. Ořechy nasekáme, kandované ovoce nakrájíme a přidáme k rozmíchanému základu. n Nakonec přidáme rozinky a vypracujeme vláčné těsto, které na pomoučené podložce vyválíme na silnější plát. Okraje přehneme přes sebe a štolu přeneseme na plech s pečicím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při 150 °C 45 minut.