TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Maso od osvědčeného farmáře je radostí pro každého kuchaře. Má-li navíc k dispozici jehněčí, jedno z nejzdravějších mas, je třeba jen vybrat nejlepší recept.

Ingredience

1 jehněčí kýta
olivový olej na pokapání
šalvěj
rozmarýn
estragon
2 až 3 jarní cibule
1 mrkev
1 petržel
1 palice česneku vcelku
2 až 3 papriky
4 rajčata
1 mladá cuketa
250 ml červeného vína
sůl

Postup

Maso osolíme, pokapeme olivovým olejem, posypeme čerstvými bylinkami, uložíme do pekáčku a zalijeme asi tak polovinou vína.

Přikryjeme ho a dáme důkladně péct do trouby při 200 °C. Zhruba po půlhodině pečení přidáme k masu nakrájenou jarní cibulku, mrkev a petržel, podlijeme červeným vínem a vodou, přikryjeme a opět asi půlhodiny pečeme. Přidáme nakrájenou papriku, cuketu, česnek a přilijeme zbytek červeného vína. Ke konci pečení ještě přidáme nakrájená rajčata.

Celkem kýtu pečeme asi 3 až 4 hodiny, dokud není měkká.

 

Tags : jehněčí

Nenechte si ujít další zajímavé články