TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Další varianta „epesní“ dýňové polévky!

Suroviny

1 dýně Hokkaido
2 lžíce červené čočky
2 cibule
1 lžička provensálského koření
2 celé badyány
1 celá skořice
1 lžička hrubozrnné soli
1 lžíce čerstvého zázvoru
100 ml smetany
4 lžíce sezamových semínek

Postup

Dýni umyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na měsíčky. Smícháme se 2 lžícemi oleje, hrubozrnnou solí, provensálským kořením a pečeme do měkka při 170 °C.

Cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na oleji. Přidáme červenou čočku, badyán, skořici, zázvor, osmahneme a zalijeme 1 litrem vody. Vaříme asi 15 minut.

Z vývaru vyjmeme koření, přidáme upečenou dýni, povaříme a rozmixujeme do hladkého krému. Polévku zjemníme na talíři rostlinnou smetanou a posypeme opraženým sezamovým semínkem.

Tags : Dýňovka

Nenechte si ujít další zajímavé články