Dýňové sladkosti jsou méně obvyklé, ale i tak skvělé!
Suroviny
3 vejce
1 šálek cukru krupice
2/3 šálku dýňového pyré
lžíce citronové šťávy
2/3 šálku hladké mouky
2 lžičky skořice
1 lžička muškátového oříšku, mletého zázvoru a vanilkového extraktu
1 šálek cukru moučka
¼ šálku másla
1 smetanový sýr
Postup
Předehřejeme si troubu na 165 stupňů. Připravíme si plech a vytřeme jej máslem. V míse našleháme vejce, dýňové pyré a citronovou šťávu. Smícháme mouku, skořici, muškátový oříšek a zázvor. Přidáme mokré ingredience a dobře promícháme.
Těsto nalijeme na plech a pečeme 15 až 20 minut. Poté vyjmeme a těsto vyndáme z plechu a položíme jej na utěrku. Ručník s těstem srolujeme. Připravíme si krém smícháním cukru, másla, smetanového sýru a vanilky. Rozbalíme srolované těsto a potřeme ho náplní. Poté jej opět srolujeme, tentokrát už bez utěrky.
TIP
Když vám zůstane trochu krému, potřete povrch srolované rolády a posypte nasekanými ořechy.