Velice dobré a zdravé sušenky, které ze stolu zmizí raz dva.
Suroviny na 15 kusů
200 g dýně Hokkaido
80 g třtinového cukru
100 ml rostlinného oleje
150 g celozrnné mouky
70 g ovesných vloček
1 lžička prášku do pečiva
Na krém
250 g mascarpone
1 vanilkový cukr
moučkový cukr dle chuti
Postup
Očištěnou a nakrájenou dýni nakrájejte a uvařte doměkka. Poté rozmixujte na pyré.
Vločky opražte na pánvi nasucho, přidejte pyré, cukr, mouku a prášek do pečiva. Odstavte a zadělejte těsto, ze kterého tvořte malé sušenky a dávejte je na plech s pečicím papírem. Pečte při 180 ºC asi 25 minut.
Na krém prošlehejte všechny suroviny a poté sušenky slepte.
Tags :
sušenky