TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Tohle jídlo je rychlovka, která potěší každého strávníka!

Suroviny

600 g celeru
600 g brambor
2 lžíce olivového oleje
50 g nastrouhaného parmazánu
200 g hladké mouky
1 vejce
25 g másla
400 g čerstvého špenátu
125 g modrého sýry
hrstka vlašských ořechů
cherry rajčátka

Postup

Celer nakrájejte na kusy a dejte do pekáče. Zakapejte olejem a pečte 30 minut. Mezitím uvařte brambory ve slupce a mírně zchladlé nastrouhejte. Ochuťte je.

Přidejte nastrouhaný pečený celer. Přimíchejte parmazán s moukou a vejcem a na pomoučněné pracovní ploše vypracujte měkké, nelepivé těsto.

Těsto rozdělte na 4 části a z každé vyválejte na prst silný váleček. Nakrájejte jej na centimetrové kousky a ty nasypejte do vroucí vody.

Vařte 2 až 3 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Hotové noky slijte. Nasypejte je do pánve s rozehřátým máslem. Orestujte dozlatova, přidejte rajčátka a špenát.

 

Tags : noky

Nenechte si ujít další zajímavé články