Jsou nejlepší ještě horké jako předkrm, ale oceníte je, i když vychladnou.
Ingredience
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
250 ml mléka
sůl
140 g hub
1 lžíce oleje
140g šunky
85 g sýra
1 lžíce nasekaných bylinek
500 g listového těsta
1 vejce
hrubá sů
Postup
Troubu rozehřejte na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem.
V rendlíku nechte rozpustit máslo, přisypejte mouku a umíchejte světlou jíšku. Zašlehejte mléko, osolte a vařte 10 minut do zhoustnutí. Směs nechte zchladnout.
Houby nakrájejte na kousky a orestujte na pánvi dozlatova. Odložte je stranou do misky.
Přidejte šunku, sýr, zchladlý bešamel a bylinky. Vykrájejte kolečka z listového těsta o průměru asi 8-10cm.
Rozdělte na ně náplň, okraje těsta potřete prošlehaným vejcem, pře-hněte a stiskněte.
Kapsičky pečte 20 minut dozlatova.