TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Tento koláč je oblíbený ve Francii. Díky jeho křehkosti a křupavosti si ho velmi oblíbíte!

Ingredience

400 g hladké mouky
špetka soli
8 g sušeného droždí

Náplň

200 g slaniny na kostičky,
3 cibule
200 ml crème fraîche nebo tučné zakysané smetany
pepř
1 špetka muškátového oříšku
200 g ementálu

Postup

Z droždí a 2 lžíc vlažné vody nechte vzejít kvásek. Do mouky přidejte sůl, kvásek, 200 ml vlažné vody, vypracujte těsto.

Nechte ho 2 hodiny kynout. Pak ho vyválejte na plát asi 2–3 mm.

Crème fraîche okořeňte muškátovým oříškem, solí a pepřem a rozetřete jej po těstě. Posypte slaninou, cibulí a nakonec sýrem. Pečte necelých 10 minut.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články