TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Za 40 minut připravíte čatní do asi sedmi tří set mililitrových sklenic.

Přísady

400 g višní
300 g cibule
4 stroužky česneku
1 červená feferonka
250 ml balzamikového octa
1 plechovka loupaných rajčat (400g), krájených na kousky
140 g rajčatového protlaku
4 PL sekané petrželky
½ KL soli
½ KL pepře
1 balení Želírovacího cukru Extra 2:1 Dr.Oetker

Příprava

Višně omyjeme, odpeckujeme a odvážíme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Feferonku očistíme a nakrájíme na velice malé kostičky.

Višně, cibuli, česnek, feferonku, ocet, rajčata, rajčatový protlak, petrželku, sůl a pepř dobře promícháme v hrnci s Extra želírovacím cukrem. Vše za stálého míchání uvedeme k varu a vaříme 5 minut, přitom občas zamícháme.

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného čatní. Pokud je po vychladnutí málo tuhé, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

Ihned naplníme až po okraj do připravených sklenic. Uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a po dobu asi 5 minut necháme stát na víčku.

Pozor! Feferonka je silně pálivá, proto je vhodné při jejím zpracování použít gumové rukavice.

TIP

Čatní chutná výborně se všemi druhy masa.

Tags : čatní

Nenechte si ujít další zajímavé články