Pokud už chcete hřešit, tak jedině s domácí čokoládovou zmrzlinou s kousky čokolády.
Příprava
Suroviny na 8 porcí
600 ml smetany ke šlehání
60 g kakaa
200 g krupicového cukru
200 g kvalitní hořké čokolády
250 ml plnotučného mléka
3 žloutky
Postup
Za stálého míchání přiveďte k varu smetanu a mléko. Až začne smetana vařit, odstavte a přidejte 150 g cukru a kakao.
Do horké smetany nalámejte 150 g čokolády a míchejte do rozpuštění. Žloutky rozšlehejte se zbytkem cukru.
Čokoládovou směs dejte znovu na plotnu, míchejte a přiveďte k varu. Něž začne směs vařit, přidejte žloutky s cukrem a míchejte. Směs odstavte a rozmixujte. Přimíchejte zbytek rozlámané čokolády, nalijte do plastové vaničky a dejte zmrazit.
Tags :
zmrzlina