Suroviny na 4 porce
50 g dlouhých piškotů
180 ml smetany ke šlehání
250 g tvarohu
300 g jahod
250 g mascarpone
2 lžíce koňaku
pomerančová šťáva
vanilka
pomerančová kůra
dle chuti cukr
Postup
Tvaroh, mascarpone, část šťávy a pomerančovou kůru smícháme s krystalovým cukrem a přidáme trochu vanilky.
Opatrně vmícháme vyšlehanou smetanu. Jahody rozmixujeme s cukrem, koňakem a pomerančovou šťávou.
Přibližně půlku piškotů dáme na dno dvoulitrové nádoby, zalijeme polovinou jahodové směsi, poté přidáme půlku tvarohového krému.
Uhladíme a postup opakujeme: piškoty, jahody, mascarpone. Italské jahodové tiramisu dáme na 4 hodiny do lednice ztuhnout a vychladit. Dozdobíme kousky jahod.
Tags :
tiramisu