TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Suroviny na 4 porce

50 g dlouhých piškotů
180 ml smetany ke šlehání
250 g tvarohu
300 g jahod
250 g mascarpone
2 lžíce koňaku
pomerančová šťáva
vanilka
pomerančová kůra
dle chuti cukr

Postup

Tvaroh, mascarpone, část šťávy a pomerančovou kůru smícháme s krystalovým cukrem a přidáme trochu vanilky.

Opatrně vmícháme vyšlehanou smetanu. Jahody rozmixujeme s cukrem, koňakem a pomerančovou šťávou.

Přibližně půlku piškotů dáme na dno dvoulitrové nádoby, zalijeme polovinou jahodové směsi, poté přidáme půlku tvarohového krému.

Uhladíme a postup opakujeme: piškoty, jahody, mascarpone. Italské jahodové tiramisu dáme na 4 hodiny do lednice ztuhnout a vychladit. Dozdobíme kousky jahod.

 

Tags : tiramisu

Nenechte si ujít další zajímavé články