Suroviny
2 vejce
1 špetka soli
80 g cukru krupice
80 g hořké čokolády
50 ml mléka
80 g polohrubé mouky
20 g ovesných vloček
200 g sýru Mascarpone
1 vanilkový cukr
4 – 5 mandarinek
1 balíček dortového želé
Postup
Čokoládu nalámeme na kousky a spolu s mlékem rozpustíme v horké vodní lázni.
Bílky našleháme se špetkou soli do pěny, pak postupně zašleháme cukr a žloutky. Přidáme rozpuštěnou čokoládu a mouku promíchanou s ovesnými vločkami.
Těstem naplníme vhodnou vymazanou a vysypanou koláčovou formu a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme 15–20 minut a necháme vychladnout na mřížce. Mascarpone promícháme s vanilkovým cukrem a oloupané mandarinky rozdělíme na měsíčky, které podélně překrojíme na poloviny.
Vychladlý koláč potřeme krémem a poklademe mandarinkami. Připravíme dortové želé podle návodu na obalu, nalijeme na koláč a nechte ztuhnout v chladničce.
TIP
Životodárnou sílu mandarinek oceníme zvláště v tomto období, tak si je nadělte v podobě tohoto koláče!