Jednoduché a veselé zobání. A když použijete kvalitní čokoládu, nemusíte se o linii bát.
Potřebujete
230 g čokolády min. 65 % kakaa
100 g mandlí
65 g kandované pomerančové kůry
50 g ořechů
40 g sušeného ovoce
Postup
Čokoládu (může být i bílá) nalámejte, vložíme je do misky a rozpusťte na vodní lázni. Rozpuštěnou čokoládu důkladně promíchejte do hladka.
Třetinu čokolády nalijte na rovný čistý plech a pomocí stěrky ji střídavě roztírejte a shrnujte, až začne houstnout. Pak ji vmíchejte do zbylé čokolády a důkladně rozmíchejte. Takto s ní můžete pracovat dále.
Pomocí lžičky tvoříme na rovnou podložku pokrytou papírem na pečení kolečka. Před ztuhnutím je ozdobte mandlemi, ořechy a nakrájeným sušeným ovocem a nechte ztuhnout v chladu. Můžete je také vložit do papírových košíčků.