Díky tymiánu dostane chléb nevšední chuť, kterou si doslova zamilujete.
Ingredience
60 g droždí
1 kostka cukru
3 lžíce mléka na kvásek
1 kg hladké mouky
3 lžičky soli
2 lžíce tymiánu
2 lžičky kmínu
1 lžíce octa
2 snítky tymiánu na ozdobu
Postup
Promíchejte cukr, vlažné mléko a rozdrobené droždí na hladkou kašičku a nechte vzejít kvásek.
Do mísy dejte mouku s tymiánem, solí a kmínem, přidejte kvásek a přilévejte vlažnou vodu s octem. Vypracujte hladké těsto, které nechte hodinu kynout.
Vytvarujte dva bochníky a přeneste je na plech vysypaný hladkou moukou. Na povrchu bochníku udělejte řez, do kterého vložte snítku tymiánu a nechte ještě půl hodiny kynout.
Troubu předehřejte na 230 °C. Před vložením chleby potřete vodou a octem a prudce 5 minut zapékejte. Pak teplotu snižte na 170 °C a dopékejte 50 minut.