Díky tomuto receptu potěšíte po svátečním obědě i diabetiky.
Suroviny
4 vejce
4 lžíce horké vody
cca 60 kapek tekutého sacharinového sladidla Diafan
150 g polohrubé mouky
3 lžíce kakaa
1 lžičku kypřicího prášku
2 velká jablka
tuk na pečení
dia meruňkový džem
dia čokoláda
Postup
Žloutky dáme do misky, přidáme horkou vodu s rozpuštěným sladidlem a našleháme. Přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem.
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Do žloutkové směsi zamícháme moučnou směs i se strouhanými jablky.
Nakonec lehce vmícháme pevný tuhý sníh z bílků.Těsto rozetřeme do vytřené a vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě upečeme. Prochladlý dort vyklopíme, potřeme džemem, polijeme čokoládovou polevou a po zaschnutí popřípadě ozdobíme nastrouhanou čokoládou.