Famózní ořechový věnec, neboli kringel, polechtá vaše chuťové pohárky.
Suroviny na 12 porcí
Na těsto
300 g hladké mouky
15 g droždí
1 lžíce krupicového cukru
120 ml vlažného mléka
30 g rozpuštěného másla
1 žloutek
špetka soli
pečicí papír
Na náplň
60 g másla
4 lžíce třtinového cukru
2 lžičky skořice
40 g mletých vlašských ořechů
Postup
Do mléka rozdrobte droždí a zasypte cukrem. Nechte vzejít kvásek. Do mísy robotu dejte mouku, žloutek, máslo, sůl a kvásek. Hákem vypracujte nelepivé těsto a nechte jej 40 minut kynout. Poté těsto rozválejte na plát.
Na náplň smíchejte rozpuštěné máslo, cukr, skořici a ořechy. Směsí potřete plát a poté jej srolujte. Roládu rozřízněte podélně na dva kusy. Oba kusy propleťte a stočte do věnce. Pečte při 180 ºC 25 minut.