V překladu kaki znamená „pokrm bohů“. K nám se Kaki Persimon Bouquet dováží z Valencie, kde se jako na jediném místě na světě odrůda pěstuje, později v zimě jiná odrůda z Izraele. Jíst se dá jedině, když je zralé. Poznáte to podle toho, že celý plod je sytě oranžový a na omak tvrdá slupka lehce povolí. Když se při nákupu netrefíte, dozraje vám doma při pokojové teplotě. Zde je recept na zelené fazolky s kaki.
Suroviny:
4 kaki Persimon Bouquet, 2 lžíce medu, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíci citronové šťávy, 1 lžíci máku, 200 g fazolek, 150 g rukoly, 100 g prosciutta
Postup:
Z medu, oleje, citronové šťávy a máku ušlehejte zálivku a dejte ji vychladit. Fazolky asi na 2-3 minuty spařte v osolené vodě, nechte okapat a vychladnout. Rukolu opláchněte, kaki nakrájejte na tenčí plátky, kostičky nebo měsíčky. Všechno promíchejte, přidejte plátky prosciutta a dochuťte zálivkou.