TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Pesto děláme nejčastěji z bazalky, ale lze ho připravit také třeba z kopřiv, máty, petržele… Anebo z tymiánu.

Suroviny

100 g celých mandlí
50 g tvrdého sýra
1 hrst čerstvého tymiánu
1–2 stroužky česneku
125 g mladého špenátu
200 ml olivového oleje
sůl a pepř
1 citron

Postup

Mandle krátce opražíme v pánvi bez tuku.

Přendáme do mixéru a přidáme najemno nastrouhaný sýr, nahrubo nasekané lístky tymiánu, česnek, omytý a osušený špenát a 200 ml olivového oleje.

Osolíme, opepříme, rozmixujeme dohladka a přidáme šťávu z citronu.

Pokud je pesto příliš husté, můžeme přidat ještě trochu olivového oleje. Promixujeme a přendáme do misky.

Tags : pestotymián

Nenechte si ujít další zajímavé články