TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Až na ně příště dostanete chuť, nebudete už muset chodit do asijské restaurace.

Potřebujete

500 g mletého vepřového masa
hrst sušeného Jidášova ucha
100 g výhonků mungo fazolí
1 cibuli
1 mrkev
1 menší kedlubnu
1 lžíci nasekaného koriandru nebo asijské bazalky
2 vejce
1 balení rýžového papíru
sůl
pepř
olej

Postup

1. Houby nechte čtvrt hodiny změknout ve vlažné vodě. Mungo výhonky a cibuli nakrájejte na drobno. Mrkev a kedlubnu nastrouhejte. Změklé houby nasekejte nadrobno. Do masa přidejte mungo výhonky a cibuli a důkladně promíchejte. Přidejte vajíčka, mrkev, kedlubnu, bylinky, sůl a pepř.

2. Jeden list rýžového papíru namočte ve vodě, aby změkl. Položte ho na podložku a do jedné třetiny dejte vrchovatou lžíci náplně. Náplň překryjte kratší stranou papíru, lehce zmáčkněte. Přehněte pravou a levou stranu a zarolujte závitek.

3. Závitky smažte v dostatečném množství rozpáleného oleje. Hotové závitky položte na papírovou utěrku a nechte z nich odsát tuk.

Nenechte si ujít další zajímavé články