Jedno z nejoblíbenějších jídel k televizi, pivu nebo na párty! Tentokráte ve vašem podání.
Suroviny
24 ks kuřecích křídel
sůl pepř
pražená sezamová semínka
čerstvý koriandr
Na omáčku
250 ml sójové omáčky
250 ml grapefruitové šťávy
75 ml omáčka hoisin a rajčatového pyré nebo kečupu
75 ml rýžového octu
70 g přírodního krupicového cukru
2 čerstvé červené chilli papričky
5 stroužků česneku
kousek čerstvého zázvoru
Postup
Na omáčku promícháme v kastrolu sójovou omáčku, grapefruitovou šťávu, omáčku hoisin, pyré nebo kečup, rýžový ocet, cukr, chilli papričky, česnek a zázvor a uvedeme do mírného varu.
Vaříme asi 20 minut. Troubu předehřejeme na 200 °C. Z křidýlek odkrojíme zašpičatělé konce a v kloubech je nařízneme a trochu zploštíme. Osolíme, opepříme a v jedné vrstvě rozložíme na plech. Křidýlka pečeme asi 20 minut.
Pomocí kleští je pak namáčíme v připravené omáčce a vrátíme do trouby. Pečeme je ještě 15 až 20 minut, až získají hezký lesk a budou propečená. Podáváme je se zbylou omáčkou k namáčení..