TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Tento recept je starý dobrých sto let, ale koblížky podle něj připravené chutnají pořád stejně.

Ingredience

500 g mouky
300 ml mléka
35 g kvasnic
40 g másla
4 žloutky
70 g cukru krupice
1 lžíce rumu
½ lžičky nastrouhané citronové kůry
špetka soli
marmeláda

Postup

Z mléka, půlky mouky, cukru a droždí připravíme kvásek. Vše vypracujeme ve vláčné těsto a necháme kynout. Behem kynutí těsto ještě 2krát propracujeme. Těsto přendáme na vál, vyválíme a nakrájíme na čtverce podle toho, jak velké chceme koblihy. Nejlepší jsou opravdu mini. Čtverce naplníme, zabalíme, zakulatíme. Smotanou stranu dáme dolů a necháme ještě 20 minut kynout. Koblihy restujeme v rozpáleném tuku dozlatova z obou stran. Nakonec je vyskládáme na misku a poprášíme moučkovým cukrem.

Nenechte si ujít další zajímavé články