TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Trhanec není označení pro nepovedenou palačinku, ale jde o skutečně prvotřídní dezert!

Suroviny

250 g hladké mouky
špetka soli a kypřícího prášku
¼ lžičky skořice
1 lžíce cukru krupice
1 vanilkový cukr
6 velkých vajec
400 ml mléka
50 g rozinek
100 g másla
50 g mandlových lupínků
4 lžíce moučkového cukru
600 g ovoce: borůvky, ostružiny, maliny

Postup

Mouku prosejeme a promícháme se solí, kypřícím práškem, skořicí, cukrem a vanilkovým cukrem. Zalijeme rozšlehanými vejci, mlékem, přidáme rozinky a těsto necháme alespoň 30 minut odležet.

Na pánvi postupně rozehřejeme lžíci másla, nalijeme na něj polovinu těsta, posypeme dílem mandlových lupínků a opečeme z jedné strany. Při otáčení placku natrháme vidličkou na menší kousky, posypeme polovinou cukru a opékáme, dokud není placka hotová a cukr nezkaramelizuje. Stejně připravíme i druhou polovinu těsta.

Hotové trhance rozdělíme na porce, poprášíme na talíři moučkovým cukrem a podáváme s omytým a osušeným ovocem rozděleným do misek.

Tags : trhanec

Nenechte si ujít další zajímavé články