Recept typu „co dům dal“ se vám bude skvěle hodit třeba ve chvíli, kdy se vám vlastně nebude chtít moc vařit.
Suroviny na 4 porce
2 středně velké papriky
2 hermelíny nebo jiný smetanový sýr
50 g šunkového salámu vcelku
1 malá cibule
sůl
pepř
1 lžíce majonézy
1 lžička plnotučné hořčice
Na ozdobu
1 lučina
4 listy hlávkového salátu
2 rajčata
Postup:
Papriky omyjeme, podélně rozpůlíme, vyjmeme jádřinec a odřízneme stopku. Hermelín nakrájíme na malé kousky, salám rozkrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Přidáme sůl, pepř, majonézu, hořčici a promícháme. Směs necháme chvíli uležet v chladničce. Půlky paprik pak naplníme připravenou směsí a ozdobíme našlehanou lučinou. Připravené plněné lusky rozložíme na omyté a osušené listy salátu a ozdobíme nakrájenými rajčaty. Podáváme s celozrnným chlebem.