TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Jedno z nejoblíbenějších párty jídel v celkem tradičním podání.

Suroviny

16 ks kuřecích křídel
4 lžíce slunečnicového oleje
3 lžíce medu
7 lžic sójové omáčky
4 stroužky česneku
koření na kuře
chilli koření
sladká paprika
sůl a pepř
šťáva z citrónu

Postup

Jednotlivá kuřecí křídla omyjeme a utěrkou důkladně osušíme.

Následně je lehce osolíme, opepříme a poprášíme sladkou paprikou. V míse smícháme slunečnicový olej, sójovou omáčku, prolisovaný česnek, med, chilli a sůl. Do připravené marinády naložíme okořeněná křídla.

Marinujeme nejlépe přes noc, aby byla křidélka opravdu lahodná. Grilujeme tak, aby byla kůže opečené krásně dozlatova a dokřupava. Během grilování umocníme chuť křídel také tím, že je budeme potírat zbylou marinádou.

U grilů na dřevěné uhlí však pozor na vysoké plameny. Na závěr pokapeme citronovou šťávou a podáváme. Hotová křidélka jíme přímo rukama a zapíjíme je nejlépe pivem. Jako příloha ke kuřecím křidélkům na grilu se skvěle hodí opečená bagetka. Horké pečivo zakápneme olivovým olejem.

Nenechte si ujít další zajímavé články