Kamaláry již dávno nejsou nedostupnou surovinou. Koupit si je můžete na mnoho místech, ale víte, jak je správně připravit?
Suroviny na 4 porce
800 g čerstvých či mražených kalamárů
citronová šťáva
olej na smažení
Na těstíčko
2 lžíce hladké mouky
4 lžíce mléka
½ lžičky soli
1 vejce
1 lžička citronové šťávy
Postup
Pokud máme mražené kalamáry, rozložíme je na utěrku a necháme při pokojové teplotě povolit.
Umícháme vejce, mouku, sůl a citronovou šťávu do hustšího těstíčka. Podle potřeby rozředíme mlékem. V kastrolu rozpálíme větší množství oleje. Kalmáry po jednom obalujeme v těstíčku a vkládáme do oleje. Necháme chvilku zatáhnout a pak je opatrně odlepíme ode dna. Pečeme je z každé strany 2–3 minuty do zezlátnutí. Hotové klademe na ubrousek, který vsákne přebytečný olej.
Smažené kalamáry rozdělíme na talíře a pokapeme je citronovou šťávou. Podáváme se salátem a nejlépe s česnekovým dipem.