Tato dobrůtka oblíbená hlavně v Austrálii a na Novém Zélandu.
Potřebujete
4 až 5 bílků
20 g jemného krupicového cukru
2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
2 lžičky bílého vinného octa
250 ml smetany ke šlehání
300 g ovoce (jahody, maliny, borůvky, broskve)
Postup
Troubu předehřejte na 150 °C. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Po částech zašlehávejte cukr tak, aby se ve sněhu zcela rozpustil a hmota byla úplně hladká, lesklá a bez bublin.
Do sněhu z cukrem zašlehejte vinný ocet. Škrob opatrně prosívejte přes jemné sítko na sníh a po malých částech ho zapracujte do hmoty.
Na plech dejte pečicí papír a ze sněhového těsta na něm navršte hromádku o průměru přibližně 18 cm. Hmotu také můžete na plech nastříkat cukrářským sáčkem s širokou řezanou trubičkou. Troubu stáhněte na 120 °C a pečte 80 minut.
Po dobu pečení troubu neotevírejte! Pak troubu vypněte, neotevírejte a nechte Pavlovu vychladnout.
Ze smetany ušlehejte tuhou šlehačku a vychladlou Pavlovu jí ozdobte. Nakonec přidejte celé nebo nakrájené ovoce.
Tip: Pavlovu můžete také rozkrojit a naplnit ovocem a šlehačkou.