Zdravé čočkové karbanátky chutnají báječně s bramborovou kaší a zeleninovou oblohou.
Suroviny
200 g suché velkozrnné čočky
1 cibule
1 mrkev
2 stroužky česneku
1 lžička majoránky
½ lžičky mletého kmínu
sůl, pepř
1 vejce
4 lžíce hladké mouky
4 lžíce strouhanky
olej
Postup
Čočku namočte přes noc do studené vody, poté ji sceďte a propláchněte. Znovu zalijte vodou a uvařte doměkka. Hotovou čočku rozmixujete.
Cibuli a česnek oloupejte a najemno nasekejte. Mrkev nastrouhejte a společně s cibulí a česnekem přidejte k čočce.
Směs dochuťte majoránkou, kmínem, solí a pepřem, přidejte vejce a promíchejte. Zahustěte moukou a strouhankou.
Z hmoty tvarujte malé karbanátky, lehce je obalte ve strouhance a osmažte na rozpáleném oleji na pánvi z obou stran dozlatova.