TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Klasický salát si tentokrát obohaťte o pálivé papričky.

Suroviny

2 ks mozzarelly di bufala
4-6 ks větších chilli papriček
extra panenský olivový olej
sůl a čerstvý mletý pepř
čerstvá bazalka
chcete-li, tak i rajčata

Postup

Buvolí mozzarellu nakrájíme na silnější plátky a rozložíme na větší talíř. Chilli papričky na sucho pomalu opečeme na grilu nebo na větší rozpálené pánvi. Pravidelně otáčíme. Když papričky na povrchu začnou černat, dáme je pryč z ohně a vložíme na 1–2 minuty do mikrotenového pytlíku. Chcete-li, osmahnout můžete i rajčata.

Papričky se zapaří a krásně změknou. Následně opečené papričky překrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme je na tenké proužky. Ty rovnoměrně rozložíme na připravenou mozzarellu, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Na závěr ozdobte lístky čerstvé bazalky.

Tags : capresesalát

Nenechte si ujít další zajímavé články