TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Voňavé medové perníčky krásně provoní celý byt a hezky nazdobené se budou vyjímat nejen na talíři, ale i vánočním stromku.

Suroviny

500 g hladké mouky
100 g másla
200 g medu
10 g kvalitního kakaa
2 lžičky perníkového koření
1 lžička jedlé sody
2 vejce

Na polevu

180 g moučkového cukru
3 lžíce horké vody
1 lžička rozehřátého másla

Postup

Na pracovní desku prosejte mouku. Přidejte změklé máslo, med, kakao, perníkové koření, jedlou sodu a vejce a vypracujte těsto. Protože je hnětení poměrně náročné, můžete těsto zpracovat v robotu.

Hladké a rovnoměrně promísené těsto zabalte do fólie a dejte alespoň na hodinu odpočinout do chladu.

Těsto vyválejte na plát silný asi 0,5 cm a formičkami vykrájejte různé tvary, které pokládejte vedle sebe na plech vystlaný pečicím papírem. Pečte v rozehřáté troubě na 170 °C asi 10 minut.

Připravte si polevu. Moučkový cukr prosejte do misky. Přidejte horkou vodu a rozehřáté máslo a třete, dokud není poleva tuhá a hladká. Polevou ozdobte vychladlé perníčky.

Nenechte si ujít další zajímavé články