Voňavé medové perníčky krásně provoní celý byt a hezky nazdobené se budou vyjímat nejen na talíři, ale i vánočním stromku.
Suroviny
500 g hladké mouky
100 g másla
200 g medu
10 g kvalitního kakaa
2 lžičky perníkového koření
1 lžička jedlé sody
2 vejce
Na polevu
180 g moučkového cukru
3 lžíce horké vody
1 lžička rozehřátého másla
Postup
Na pracovní desku prosejte mouku. Přidejte změklé máslo, med, kakao, perníkové koření, jedlou sodu a vejce a vypracujte těsto. Protože je hnětení poměrně náročné, můžete těsto zpracovat v robotu.
Hladké a rovnoměrně promísené těsto zabalte do fólie a dejte alespoň na hodinu odpočinout do chladu.
Těsto vyválejte na plát silný asi 0,5 cm a formičkami vykrájejte různé tvary, které pokládejte vedle sebe na plech vystlaný pečicím papírem. Pečte v rozehřáté troubě na 170 °C asi 10 minut.
Připravte si polevu. Moučkový cukr prosejte do misky. Přidejte horkou vodu a rozehřáté máslo a třete, dokud není poleva tuhá a hladká. Polevou ozdobte vychladlé perníčky.