TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Plněné hovězí závitky jsou oblíbeným českým jídlem. Tradičně se podávají s houskovými knedlíky nebo s rýží.

Suroviny na 4 porce

4 plátky hovězí roštěné
1 vejce
150 g slaniny nebo špeku
2 kyselé okurky
1 cibule
plnotučná hořčice
800 ml hovězího vývaru
olej
hladká mouka
sůl, pepř

Postup

Vejce uvařte natvrdo. Slaninu, vejce a okurky nakrájejte na kousky. Maso naklepejte, osolte, opepřete a z jedné strany potřete hořčicí. Poklaďte pokrájenými ingrediencemi a stočte do závitku. Upevněte provázkem.

Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, asi 5 minut. Pak vložte závitky a ze všech stran je opečte. Podlijte asi třetinou vývaru, přiklopte a na mírném plameni duste asi 80 minut. Občas závitky otočte a podlijte vývarem.

Měkké závitky vyndejte a výpek vyduste na tuk. Zaprašte moukou a zalijte chladným vývarem. Rozmíchejte a provařte asi ještě 30 minut. Do hotové omáčky vraťte závitky zbavené provázku a krátce prohřejte.

Nenechte si ujít další zajímavé články