TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Stačí jediné sousto, abyste se na těchto lahodných a voňavých kokoskách stali závislými.

Suroviny

5 bílků
350 g moučkového cukru
250 g sušeného strouhaného kokosu
2 lžíce strouhanky
50 g celozrnné mouky
kakao na poprášení
pečicí papír

Na polevu

1 čokoláda na vaření
60 g másla
60 g moučkového cukru

Postup

Bílky ušlehejte metlou do sněhu nad hrncem s horkou vodou. Pak zašlehejte cukr a kokos. Mísu dejte pryč z horké páry a po mírném vychladnutí zašlehejte strouhanku a mouku.

Lžící nabírejte malé hrudky a dávejte je vedle sebe na plech vystlaný pečicím papírem. Každý bochánek poprašte kakaem.

Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 ºC na pár minut, až zrůžoví, a pak teplotu stáhněte na 100 ºC a pečte ještě asi 15 minut.

Na polevu rozpusťte všechny ingredience v kastrůlku. Pečlivě rozmíchejte a nechte chvíli odstát. Upečené kokosky nechte maličko vychladnout a pak je zespodu namočte do polevy a nechte dobře zatuhnout.

Tags : kokoska

Nenechte si ujít další zajímavé články