TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Šťavnatý jablečný moučník s vlašskými ořechy a brusinkami chutná nejlépe ještě teplý s čepičkou šlehačky.

Suroviny

Na těsto

250 g hladké mouky
špetka soli
2 žloutky
120 ml vody
moučkový cukr na posypání
pečicí papír

Na náplň

600 g jablek
50 g másla
50 g piškotů
50 g pískového cukru
1 sáček skořicového cukru
80 g sušených brusinek
60 g vlašských ořechů

Postup

Z mouky, soli, žloutků a vody vypracujte těsto a nechte ho 20 minut odpočinout. Pak ho rozválejte na tenký plát.

Jablka nastrouhejte na hrubém struhadle. Plát potřete rozpuštěným máslem a posypte rozmixovanými piškoty. Na ně dejte jablka smíchaná s brusinkami, ořechy a oběma cukry. Těsto stočte do závinu a přeneste na plech vystlaný pečicím papírem.

Potřete jej rozpuštěným máslem a pečte 180 ºC asi 40 minut. Teplý štrúdl posypte cukrem.

Tags : štrúdl

Nenechte si ujít další zajímavé články