TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Říká se sice, že podávat polévky a omáčky v chlebu už není zrovna v módě, ale kdo to nezkusil, jistě to bude chtít ochutnat.

Suroviny

50 g másla nebo sádla
1 velká cibule
500-600 g hovězí přední kližky
1 lžička sladké a pálivé papriky
sůl a pepř
500 ml hovězího vývaru
2 lžíce hladké mouky
150 ml smetany ke šlehání
4 malé bochníky chleba k podávání
zakysaná smetana, bylinky na ozdobu

Postup

V hrnci vhodném do trouby pět až šest minut opékáme na tuku cibuli. Až zrůžoví, přidáme hovězí maso pokrájené na kostičky a necháme ho zprudka zatáhnout a zhnědnout. Přidáme oba druhy papriky, dle chuti osolíme a opepříme. Zalijeme vývarem a přiklopené dáme na dvě až tři hodiny do trouby zahřáté na 160 °C.

Vyndáme z trouby, maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk, přidáme mouku a osmahneme. Zalijeme 400 ml vody a asi dvacet minut vaříme. Vmícháme smetanu, do omáčky vrátíme maso a zahřejeme. Z bochníku chleba odkrojíme vršky, vydlabeme střídu a místo ní nalijeme guláš. Podáváme ozdobené zakysanou smetanou a bylinkami..

Tags : guláš

Nenechte si ujít další zajímavé články