Podobný pokrm měli v oblibě třeba mořeplavci a objevitelé.
Suroviny na 4 porce
60 g piniových semínek
350 g těstovin
2 cukety
125 g brokolice
200 g tučného měkkého sýra
150 ml mléka
1 lžíce nasekané čerstvé bazalky
125 g nakrájených žampionů
90 g plísňového sýra
sůl
pepř
Postup
Piniová semínka nasucho opražíme. Uvaříme těstoviny. Cuketu a brokolici povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Měkký sýr dáme do pánve a za stálého míchání prohřejeme. Přilijeme mléko, přidáme bazalku a plátky žampionů a krátce povaříme. Vmícháme plísňový sýr a podle chuti osolíme a opepříme. Těstoviny a zeleninu dáme okapat, smícháme ji a přelijeme sýrovo–houbovou omáčkou. Posypeme piniovými semínky a podáváme.
Tags :
pasta