TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Tato kombinace vás přesvědčí, že byste chřest měli jíst častěji.

Suroviny na 5 porcí

1 balení zeleného chřestu
olivový olej
200 ml smetany ke šlehání
1 lžíce hladké mouky
100 ml vývaru
sušená rajčata
sůl, pepř

Postup

Chřest nakrájejte, orestujte na pánvičce. V jiné nádobě smíchejte smetanu s vývarem a přiveďte za stálého míchání k lehkému varu, zaprašte moukou a krátce provařte.

Osolte, opepřete.

Uvařené okapané ňoky přesypeme na rozehřátou pánev a společně lehce osmahneme společně s chřestem a trochou  olivového oleje.

Pak přidejte do omáčky, promíchejte a můžete podávat dozdobené nakrájenými sušenými rajčaty, které chuť ještě více rozvinou.

 

Tags : omáčka

Nenechte si ujít další zajímavé články