Další u řady zdravých receptů inspirovaných italskou kuchyní!
Suroviny na 4 porce
400 g těstovin
300 g uzeného lososa
400 ml smetany
50 g másla
5 cl brandy
špetka muškátového oříšku
1 snítka kopru
sůl
pepř
Postup
Plátky lososa pokrájíme na tenké nudličky a zlehka je orestujeme na másle. Jejich chuť povzbudíme panákem brandy a flambujeme. Rozpáleného lososa zchladíme smetanovým přílivem a navrch přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Mezitím uvaříme tagliatelle „al dente“.
Necháme je okapat, ale ne příliš důkladně, škrobová voda na nich pak špagety lépe spojí se šťávou a lososem. Necháme je vklouznout na pánev, dokud se vše důkladně nepromísí. Porce špaget s lososem dekorujeme na talíři snítkou kopru.
Tags :
tagliatelle