TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Pečené norimberské klobásky servírované s lehkým bramborovým salátem chutnají fantasticky.

Suroviny na 4 porce

8 norimberských klobásek
hladká mouka na obalení
slunečnicový olej
600 g brambor
svazek ředkviček
hrst nasekané pažitky
2 lžíce zakysané smetany
sůl, pepř

Postup

Klobásky omyjte, obalte v mouce a vyskládejte do pekáče s rozehřátým olejem. Dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C z obou stran dorůžova.

Brambory oloupejte a uvařte v osolené vodě. Až trochu vychladnou, nakrájejte je na kolečka a dejte do mísy. Ředkvičky očistěte, nakrájejte na plátky a přidejte k bramborám. Zakysanou smetanu smíchejte s pažitkou, osolte a opepřete, a promíchejte s brambory.

Klobásky naservírujte se salátem na talíře a podávejte.

Tags : klobása

Nenechte si ujít další zajímavé články