TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Že jste tento tradiční maďarský recept ještě nezkoušeli? Tak to napravte.

Suroviny na 4–6 porcí

1 kuře
2 lžíce sádla nebo másla
1 středně velká cibule
1 zelený paprikový lusk
1 rajče
2 dl kysané smetany (18%)
0,3 l vývaru nebo vody
1 stroužek česneku
1 lžíce mleté sladké papriky
1 lžíce mouky nebo lžička škrobu
sůl

Postup

Na tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli, krátce v ní zamícháme mletou papriku a podlijeme 3 lžícemi vývaru. Kuře rozdělené na 8–12 dílků osolíme a přidáme do základu společně s třeným česnekem. Necháme šťávu zredukovat, maso z obou stran opečeme. Dusíme a znovu podléváme.

Pak přidáme nakrájené rajče a papriku, podlijeme a dusíme na velmi mírném ohni doměkka. Zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou (provaříme 20 minut) nebo škrobem (provaříme jen krátce). Podáváme s noky nebo těstovinami.

Nenechte si ujít další zajímavé články