TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Královské jídlo už jste zkoušeli? Jelen chutná skvěle s brusinkami, ostatně jako veškerá zvěřina.

Suroviny na 4 porce

800 g jelení kýty bez kosti
200 g brusinek
20 g třtinového cukru
600 ml červeného vína
sůl, pepř

Postup

Z jelení kýty nařežeme vyšší plátky či špalíčky, z obou stran je řádně osolíme a opepříme. Na suché rozpálené pánvi je pak začneme opékat. Jakmile pustí krev, otočíme a opékáme doměkka.

V kastrůlku necháme zkaramelizovat cukr, zalijeme vínem, přidáme brusinky a na mírném ohni povaříme, dokud se neodpaří tekutina a omáčka nezačne houstnout.

Maso podáváme s omáčkou a se zapečenými bramborami.

Tags : zvěřina

Nenechte si ujít další zajímavé články