Ořechový dezert s jemnou příchutí skořicového krému rozvášní všechny chuťové buňky. Věřte, že mu nikdo neodolá.
Suroviny
Na těsto
6 vajec
7 lžic krupicového cukru
7 lžic polohrubé mouky
3 lžíce slunečnicového oleje
½ balení prášku do pečiva
7 lžic mletých lískových ořechů
máslo a mouka na formu
Na krém
500 ml smetany ke šlehání
2 ztužovače šlehačky
½ plechovky kondenzovaného mléka
1 lžička skořice
100 g mletých lískových ořechů na posyp
Postup
Na těsto ušlehejte bílky spolu s cukrem na pevný sníh. Do sněhu přimíchejte žloutky, olej, mouku s práškem do pečiva a ořechy. Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy a dejte péct při 170 °C asi na 25 minut.
Na krém vyšlehejte smetany ke šlehání spolu se ztužovači a skořicí. Pak přimíchejte uvařené kondenzované mléko.
Vychladlý korpus podélně rozkrojte, namažte krémem a slepte. Zbytek krému rozetřete na vršek dortu a posypte mletými ořechy. Dejte vychladit na alespoň 4 hodiny do lednice.
Před podáváním můžete dort ozdobit šlehačkou a lískovými ořechy.