Italská klasika na vašem stole!
Suroviny na 4 porce
400 g krájených rajčat
2 čerstvá rajčata
4 šalotky
1 stroužek česneku
0,2 l zeleninového vývaru
čerstvá bazalka
strouhaný parmazán
extra panenský olivový olej
sůl
pepř
Postup
Šalotky nakrájíme na malé kousky. Oloupaný česnek rozmáčkneme a nakrájíme nadrobno, přidáme sůl a utřeme, na hladkou kaši. Rajčata nakrájíme na kostičky. V hrnci si rozpálíme olivový olej, přidáme šalotky, česnek a zarestujeme. Přidáme 1 konzervu krájených rajčat, osolíme, opepříme a přilijeme zeleninový vývar a polévku rozmixujeme.
Pár lístků bazalky nakrájíme na proužky. Část přidáme do polévky. Polévku servírujeme do talíře či velké misky, zakápneme olivovým olejem, ozdobíme bazalkou a posypeme strouhaným parmazánem.
Tags :
rajská polévka