TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Italská klasika, která by neměla chybět ve vašem kuchařském repertoáru. 

Suroviny na 4 porce

balíček těstovin lasagne

Na masovou omáčku

1 kg mletého hovězího masa
3 cibule
3 stroužky česneku
400 g loupaných rajčat
parmezán
2 lžíce olivového oleje
tymián
bazalka
oregano
sůl
pepř

Na bešamel

1 l polotučného mléka
muškátový oříšek
60 g másla
2 lžíce olivového oleje
120 g hladké mouky

Postup

Na omáčku cibuli nakrájíme na kostičky, česnek utřeme a na oleji smažíme do zlatova. Přidáme maso, mícháme a necháme oddělit na kousky (pomůžeme si vařečkou). Jakmile je opečené, přidáme rozmixovaná rajčata, nasekané bylinky, sůl a pepř.

Zamícháme, povaříme a dle chuti ještě dochutíme.

Na bešamel v hrnci rozpustíme máslo spolu s olejem a nastrouháme asi ¼ muškátového oříšku, přidáme mouku, špetku soli a pepře a důkladně promícháme.

Za stálého míchání přiléváme mléko a přisypáváme mouku. Směs by se neměla prudce vařit, pouze jemně probublávat a houstnout. Jakmile jsme spotřebovali všechno mléko i mouku, bešamel je hotový. Konzistence by měla být hutná, avšak stále tekutá.

Zapékací mísu vymažeme půl lžící oleje a položíme první plát těstoviny. Přidáme část masové směsi a zalijeme částí bešamelu. Přiklopíme druhým plátem lasagní. Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny ingredience.

Končíme bešamelem, jehož povrch zasypeme strouhaným parmezánem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 60 minut, dokud se nevytvoří sýrová kůrka. Hotové lasagne necháme ještě asi půl hodiny odležet, poté podávám a zdobíme lístky čerstvé bazalky.

 

Nenechte si ujít další zajímavé články

Nanotechnologie znali už staří Římané
21stoleti.cz

Nanotechnologie znali už staří...

Máme za to, že nanotechnologie jsou spojeny až s moderní...
Rosslynská kaple: Ukrývá nejcennější relikvii světa?
epochalnisvet.cz

Rosslynská kaple: Ukrývá...

Skotsko je neuvěřitelně pestrá země s bohatou a...
Klara Rott The Spa v representativních prostorách hotelu Andaz
iluxus.cz

Klara Rott The Spa v...

Lifestylový hotel Andaz Prague, unikátní místo...
Mystické Žluticko a Toužimsko: Zámek Valeč
epochanacestach.cz

Mystické Žluticko a...

Kraj živých vod vítá...
Kam zmizelo chilské ledovcové jezero?
enigmaplus.cz

Kam zmizelo chilské...

Poslední doba ledová měla skončit zhruba...
Manžel mi nakonec odpustil!
skutecnepribehy.cz

Manžel mi nakonec odpustil!

Do manželství jsem se hrnula. Stačilo...
10 věcí, které jste nevěděli o královně Alžbětě II.
epochaplus.cz

10 věcí, které jste nevěděli o...

Vždy v dokonale sladěném pastelovém...
Hacienda Nápoles Pabla Escobara: Narkobaronův odkaz?
epochaplus.cz

Hacienda Nápoles Pabla...

Denně vydělal až 60 milionů amerických dolarů....
Je snad herečka Hana Holišová těhotná s přítelem, který je ženatý?
nasehvezdy.cz

Je snad herečka Hana Holišová...

HANA HOLIŠOVÁ (42) si své soukromí...
Chystá velkou pomstu! A co na to Bertramka?
nasehvezdy.cz

Chystá velkou pomstu! A co...

Dominika Gottová (47)...
Recepty ze spíže
panidomu.cz

Recepty ze spíže

Někdy je třeba uvařit z pár ingrediencí,...
Kuchyňské ostrůvky a jejich možnosti
rezidenceonline.cz

Kuchyňské ostrůvky a jejich...

Kuchyňské ostrůvky jsou již běžnou součástí mnoha...