TisiceReceptu.cz
TisiceReceptu.cz

Křehký máslový koláč plný lahodného černého rybízu je výbornou tečkou po nedělním obědě.

Suroviny

Na těsto

200 g celozrnné mouky

40 g třtinového cukru

100 g másla

50 ml vody

2 vejce

špetka soli

pečicí papír

Na náplň

300 g černého rybízu

2 lžíce kvalitního kakaa

1 lžíce moučkového cukru

Postup

Smíchejte rozměklé máslo, cukr, špetku soli a mouku do drobenky. Poté přidejte jedno vejce, vodu a vypracujte hladké těsto, které dejte minimálně na hodinku odpočinout do lednice.

Z těsta vyválejte kulatý plát silný asi 0,5 cm a přeneste ho na pečicí papír na plech. Na plát těsta naneste očištěný rybíz promíchaný s moučkovým cukrem a kakaem. Asi 4 cm od okrajů nechte těsto volné na přehnutí. Okraje přehněte dovnitř a potřete rozšlehaným vajíčkem.

Dejte péct do trouby vyhřáté na 190 °C na zhruba 45 minut, dokud okraje nezezlátnou.

Tags : galetka

Nenechte si ujít další zajímavé články