Buřty se správným podílem masa jsou zcela výjimečnou uzeninou, se kterou se dají dělat malá i velká chuťová překvapení.
Ingredience
6 vajec
2 lžíce mléka
1 lžíce oleje
2 šalotky
3 buřty
2 rajčata
sůl a pepř dle chuti
2 lžíce nasekané petrželky
Postup
Do mísy vyklepneme 3 vejce, přidáme lžíci mléka, trochu soli a met ličkou vyšleháme. Buřty nakrájíme na kolečka. Cibuli nakrájíme a na rozpáleném oleji jí polovinu v pánvi orestujeme.
Přidáme polovinu buřtů a společně je opečeme. Přidáme na plátky nakrájené rajče a necháme asi minutku restovat, pak zalijeme vaječnou směsí.
Smažíme, dokud vejce neztuhnou, ale ne dlouho, aby nebyla omeleta příliš vysušená. Stejným způsobem připravíme i druhou omeletu.
Tags :
omeleta