Není karbanátek, jako karbanátek. Třeba tyto havířské s houbami vás chutí opravdu překvapí.
Suroviny na 4 porce
500 g hub
2 cibule
100 g veky
150 ml mléka
150 g měkkého salámu
2 vejce
50 g krupice
lžička hořčice
strouhanka na obalení
sůl, pepř
petrželka
olej
Postup
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájené houby a dusíme do poloměkka. Potom přidáme kousky veky namočené v mléce, 1 rozšlehané vejce, osolíme, opepříme, vmícháme na proužky nastrouhaný salám a zahustíme krupicí.
Z houbové hmoty tvarujeme placičky, které obalíme v hladké mouce, pak ve vajíčku, do něhož zašleháme hořčici, a nakonec ve strouhance.
Karbanátky smažíme po obou stranách na rozpáleném oleji. Podáváme s bramborovou kaší.
Tags :
karbanátky