Lečo je skvělým letním jídlem. Připravte si ho tentokrát nikoli s uzeninou, ale s čerstvými lesními houbami.
Suroviny za 4 porce
300 g lesních hub
1 zelená paprika
1 červená paprika
5 rajčat
½ mladé cukety
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžička sušeného tymiánu
1 hrst nasekané čerstvé petrželky
2 lžíce másla
2 lžíce slunečnicového oleje
sůl, pepř
Postup
Na rozehřátém slunečnicovém oleji a másle nechte zesklovatět nakrájenou cibuli s nasekaným česnekem.
Přidejte na plátky nakrájené očištěné houby, papriky nakrájené na nudličky, spařená, oloupaná a nakrájená rajčata a na menší kousky nakrájenou cuketu. Promíchejte a ochuťte tymiánem, solí a pepřem, a duste pod pokličkou na mírném plameni, dokud zelenina nezměkne. Občas promíchejte.
Nakonec přidejte na jemno nasekanou petrželku a odstavte. Lečo podávejte s brambory nebo pečivem.