Hledáte inspiraci na chutnou, zdravou a lehkou večeři? Připravte si lahodné rizoto s orestovanou zeleninou.
Suroviny na 4 porce
200 g hnědé rýže
120 g lesních hub
2 mrkve
1 žlutá paprika
40 g parmezánu
1 cibule
20 g másla
200 ml zeleninového vývaru
olivový olej
čerstvé bylinky na ozdobu
sůl, pepř
Postup
Rýži propláchněte a uvařte v mírně osolené vodě na skus.
Na pánvi na rozehřátém oleji orestujte cibuli pokrájenou na kostičky. Přidejte mrkev a papriku, oboje nakrájené rovněž na kostičky, a očištěné houby pokrájené na plátky. Podlijte zeleninovým vývarem a duste do změknutí zeleniny.
Vmíchejte uvařenou rýži a máslo a podle chuti osolte a opepřete. Nakonec zasypte najemno nastrouhaným parmezánem a zlehka promíchejte.
Rizoto naservírujte na talíře, ozdobte bylinkami a podávejte.