Už se vám sbíhají sliny? Není divu, takhle děláme steak my!
Suroviny
4 kusy steaků Rib eye (z vysokého roštěnce) o síle min 2 cm
sůl a pepř
olivový olej
Postup
Rib eye steka je sám o sobě taková pochoutka, že je škoda ji kazit marinováním či použitím různých omáček a dochucovadel. Připravujeme ho čistě jen se solí a pepřem, tak jak se na prémiový steak sluší a patří. Dokonalý rib eye steak by měl být propečený maximálně na medium, ale spíše méně.
Maso nasolíme a opepříme, a potřeme olejem. Mřížku grilu uvnitř potřeme tukem. Steaky grilujeme z každé strany 3-4 minuty. Hotové maso ještě necháme v teple odpočinout. Poté zakápneme olejem nebo dáme na každý kus máslo, které se na steacích rozpustí. Můžeme dozdobit lístky máty.